Έβανς-Γουέντζ, Β. Γ. Θιβετανική γιόγκα και μυστικές διδασκαλίες

Μετάφραση από θιβετανικά στα αγγλικά Λάμα Κάζι Ντάβα Σαμντούπ. Μετάφραση από αγγλικά Αναστασία Νάνου. Σελ. 417. Εκδόσεις Τηλορήτης, Αθήνα, 1985.

– Χαρτόδετο, με μικρή φθορά χρήσης στα εξώφυλλα. Γενική κατάσταση: καλή. Το βιβλίο είναι εξαντλημένο σ’ αυτή την έκδοση.

Από το οπισθόφυλλο:

Όπως και στα βιβλία «Η Θιβετανική βίβλος των Νεκρών και Μιλαρέπα, ο Μεγάλος Γιόγκι του Θιβέτ», έτσι και σ’ αυτό το βιβλίο, το τρίτο μιας τριπλής σειράς, σκοπός μου ήταν να καταγράψω όχι μόνο μια αλυσίδα προσεχτικά μεταφρασμένων κειμένων που είναι μέχρι τώρα σχεδόν άγνωστα στις χώρες της Δύσης, αλλά και ένα σύνολο προφορικά μεταβιβασμένων παραδόσεων και διδασκαλιών, που σχετίζονται μ’ αυτά τα κείμενα, τις οποίες έλαβα από τον αείμνηστο Λάμα Κάζι Ντάβα-Σαμντούπ, που ήταν ο Θιβετανός Γκουρού μου.

Έτσι το βιβλίο αυτό περιέχει αρκετό υλικό που είναι καινούριο για τη δυτική σκέψη και αρκετό που, πέρα από την αξία του για τη φιλοσοφία και τη θρησκεία, έχει ανθρωπολογικό ενδιαφέρον. Θα αποδειχτεί ότι είναι της ίδιας ποιότητας και θα ασκήσει την ίδια έλξη στο κοινό, όπως και οι δυο τόμοι της σειράς που έχουν ήδη εκδοθεί.

Ίσως αποδειχτεί το πιο σημαντικό μέρος της τριλογίας, αφού δίνει τα ίδια τα κείμενα μερικών βασικών Γιόγκα και διαλογισμών που εφάρμοσαν για την επίτευξη της ορθής γνώσης πολλοί από τους πιο διάσημους Θιβετανούς και Ινδούς φιλοσόφους, και ανάμεσα σ’ αυτούς ο Τιλόπα, ο Ναρόπα, ο Μάρπα και ο Μιλαρέπα.

[ 10 € ]

Έβανς-Θιβ.γιόγκα

Σχολιάστε

Filed under MISCELLANEOUS

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s