Πετράς, Σώτος. Για γέλια και για δάκρυα

Δράματα και κωμωδίες της ζωής των θεατρίνων. Σελ. 192. Έκδοσις Διαφημηστικού Γραφείου «Κήρυξ», Αθήνα, χ.χ. (Ο πρόλογος υπογράφεται το 1958). Το εξώφυλλο είναι του Σταύρου Ιατρίδη.

– Χαρτόδετο, με μικρή φθορά στα εξώφυλλα. Αφιέρωση του συγγραφέα στην προμετωπίδα και σφραγίδα προηγούμενου κατόχου στη σελίδα του προλόγου. Γενική κατάσταση: πάρα πολύ καλή.

Πρόλογος του συγγραφέα:

Κάθε ηθοποιός, εκτός από τα «δράματα» ή τις «κωμωδίες» που παίζει στη Σκηνή, μπροστά στους θεατάς, εκτός από το θέατρο που τώχει για επάγγελμα, έχει και το δικό του θέατρο, το θέατρο της ζωής του το αληθινό. Σ’ αυτό πρωταγωνιστεί κρυφά από τους θεατάς, πίσω από την αυλαία της Σκηνής, παίζοντας πολλές φορές τα πιο σπαρακτικά δράματα και τις πιο εξωφρενικές κωμωδίες.

Το βιβλίο μου αυτό που τώγραψα – χωρίς να φιλοδοξώ δάφνες ιστορικού του θεάτρου – είναι μια επιμελημένη συλλογή από το ατελείωτο ρεπερτόριο της ζωής των «θεατρίνων» μας με έργα, που δεν είναι δημιουργήματα φαντασίας σαν και τ’ άλλα που παίζονται στο θέατρο, αλλά μια σκληρή πραγματικότης!

[ 17 € ]

Σχολιάστε

Filed under ΘΕΑΤΡΟ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s